MidasCraft k vám chce byť bližšie – Devel blog

Dnes Vám prinášame po veľmi dlhej dobe (už sú to zrejme až roky) jeden z devel blogov, týkajúcich sa budúcnosti nášho serveru. Mnohí z vás majú očakávania, pýtajú sa a dávajú oprávnené otázky o tom, že čo vlastne s Midasom bude ďalej. A na tieto otázky by sme teraz chceli odpovedať.

[toc]

Čo všetko sa udialo…

Povedzme si pravdu – museli sme si vstúpiť trochu do svedomia a vidíme to, čo aj vy. RPG server nám bohužiaľ návštevnosťou úplne zaniká a drží nás nad vodou ako tak iba Survival server. Dôvodov prečo je to s RPG serverom tak ako to je, je viacero, či už od pasivity v jeho ďalšom vývoji, ale aj neskutočne veľkej náročnosti, čo sa týka údržby a vytvárania nového obsahu. V minulosti sme sa často stretávali s tým, že sme pre Vás ako hráčov tvorili napr. questy aj 300 hodín čistého času, vy ste ich za pol dňa absolvovali a pozerali ste sa na nás s výčitkami typu – “A to je akože všetko?”. Aj admini sú iba ľudia a povedzme si rovno, tento prístup (hoci nie vedomý) bol pre mnohých demotivujúci a v konečnom dôsledku viedol aj pod vplyvom iných okolností z osobného života k uzavretiu serveru v apríli 2022.

Teraz je však situácia o trochu iná a my vnímame, že vy ako komunita ste sa zmenili, mnohí z vás zostarli (predsa len Midas je tu už neuveriteľných sedem rokov) a majú iné záujmy. A preto sme sa rozhodli čiastočne zmeniť smerovanie (nie filozofiu) serveru. Rozhodli sme sa, že aktuálne sa sústredíme na Survival server a pridáme nový OneBlock server (obdoba Skyblocku) na ktorom už aj v týchto dňoch pracujeme. Sú určité súvisiace otázky, ktoré s týmto riešime, predovšetkým vo vzťahu k RPG prvkom a questom, o ktorých vás budeme včas informovať.

To však neznamená, že RPG server, na ktorom sme tak dlho pracovali pôjde do zabudnutia. Na RPG serveri na verzii 2.0 sa totiž pracuje na samostatnom a oddelenom serveri, aktuálne na verzii 1.20.4. Táto práca je náročná a preto jej výsledky však tak skoro neuvidíte. Súčasný RPG server na verzii 1.12.2 zatiaľ necháme bežať a fungovať ďalej, do doby, než dôjde k spusteniu nového RPG serveru. Tento server však bude dostávať už iba technické updaty (rozumej -> updaty nevyhnutné pre jeho funkčnosť) a nebudeme na ňom vyvíjať nové funkcie, questy, dungeony a pod. Trochu nám situáciu skomplikoval aj fakt, že sa v rámci ateamu objavili také javy, že zatiaľ čo Kamzík pracoval v pokoji na RPG 2.0 a ľudia, ktorí sa zaviazali, že pomôžu sa na to vykašľali a niektorí sa dokonca vrátili k myšlienke vlastných serverov. Týmto im želáme veľa šťastia, avšak ďalšiu spoluprácu s nimi vylučujeme a pevne veríme, že sa na našom serveri už neobjavia.


Nadchádzajúci update

Bolo preto nutné okamžite konať, aby sme ako tak ešte zachránili, čo sa zachrániť dá. Preto sme pripravili update zameraný predovšetkým na technické problémy, v rámci ktorého sme úplne prerobili vstupné lobby a urobili skok, ktorý nám umožnil aktualizovať verziu hry z pôvodnej 1.12.2 až na 1.20.4. O obsahu update sa dočítate v samostatnom článku.

Pripravujeme sa na uvedenie nadchádzajúceho updatu našeho servera, ktorý na prvý pohľad môže pôsobiť ako zmena len v drobnostiach. Avšak, nechajte sa uistiť, že tento update predstavuje jednu z najvýznamnejších zmien v histórii MidasCraft.eu. Pod povrchom týchto “maličkostí” sa skrýva kompletné prepracovanie základnej technickej infraštruktúry nášho servera.

Táto zmena nie je len kozmetickou úpravou; je to revolúcia v tom, ako server funguje na najzákladnejšej úrovni. Tento krok sme urobili s cieľom zabezpečiť, aby bol náš server pripravený na budúcnosť – uľahčuje nám to implementáciu nových funkcií, zlepšenie stability a efektívnosti, a umožňuje nám vytvárať kvalitnejší a pútavejší obsah pre všetkých našich hráčov.

Investovali sme veľké úsilie a čas do zabezpečenia toho, aby tento update nebol len krokom vpred, ale skutočným skokom v kvalite toho, čo môžeme ponúknuť. Veríme, že aj keď tieto zmeny môžu byť na prvý pohľad neviditeľné, ich dopad na zážitok každého hráča bude obrovský. Tento update je základným kameňom pre všetko vzrušujúce, čo plánujeme do budúcnosti, a sme nadšení, že môžeme ísť touto cestou spoločne s vami.

Určite Vás budú zaujímať aj ďalšie plány so Survival serverom – to bude predmetom samostatného devel blogu, avšak už teraz môžeme garantovať, že sa nám podaril taký technický pokrok, vďaka ktorému na Vás čakajú pravidelné eventy na ktoré ste boli zvyknutí aj na RPG serveri ako napr. LuckyBlock hunty, Denné questy a pod. Samozrejme – zo Survivalu nejdeme robiť nové RPG, ale chceme hráčom poskytnúť niečo viac ako len klasický survival server.


 

Chceme byť bližšie k vám – Newsletter a veľká prosba

Máme pre vás skvelú príležitosť, ako zostať v strede diania a zároveň podporiť náš Minecraft server – prihláste sa na odber nášho newslettera! Tento jednoduchý krok vám umožní získať pravidelné aktualizácie priamo do vašej e-mailovej schránky, vrátane exkluzívnych noviniek a nadchádzajúcich eventov. Prihlásenie na odber je úplne bezplatné a zaberie len pár sekúnd vášho času. Navyše týmto krokom výrazne pomôžete nášmu serveru. Ako? Jednoducho – čím viac je nás, tým lepšie môžeme šíriť informácie o MidasCrafte a budovať silnejšiu, zapojenejšiu a predovšetkým slušnejšiu komunitu hráčov. Vaša podpora je pre nás nenahraditeľná a spoločne môžeme urobiť MidasCraft ešte lepším miestom pre všetkých.

PRIHLÁSTE SA PRETO NA ODBER NEWSLETTERA A PODPORTE NÁŠ SERVER V ĎALŠOM RASTE

Rozumieme, že nie každý má čas sledovať nepretržite naše webové stránky, Discord, Instagram, či iné platformy. Rozhodli sme sa vám preto dať možnosť sledovať naše pokroky prostredníctvom bezplatného newslettera na ktorého odber sa môžete DOBROVOĽNE prihlásiť a hocikedy sa z neho môžete aj odhlásiť. Nemajte obavy – určite vám nebudeme spamovať e-mailovú schránku na dennej či týždennej báze, je veľký predpoklad, že by malo ísť iba o jeden informačný e-mail mesačne resp. štvrťročne, podľa potreby.


 

Najlepšou reklamou je naša práca

Mnohí z nás nám píšete o tom, že najlepšou reklamou by mala byť práve naša práca, ale aj to, že je potrené zaplatiť si reklamu. S oboma tvrdeniami súhlasíme. Chceli by sme vás však poprosiť, že pokiaľ Vám to situácia umožňuje o zdieľanie našich príspevkov. Zároveň hľadáme aj social-media manažéra resp. grafika alebo jednoducho schopného človeka, ktorý by dokázal pokrývať naše aktivity na sociálnych sieťach. Iste chápete, že na jedného resp. dvoch ľudí je toto veľmi náročné celé ťahať a každá výpomoc by sa nám zišla. Ktokoľvek by mal o to záujem, nech kontaktuje prostredníctvom Discordu Kamzíka, alebo pošle e-mail na info@midascraft.eu.

To, že Midas vydržal takto dlho je vizitkou aj niečoho iného a to, že Midas je naozaj kvalitný server. Áno, mali sme aj čierne momenty, nebudeme si klamať. Teraz je však čas opäť si vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce, aby ďalšia generácia hráčov vyrastala na slušnom serveri. Mnohých z vás Midas ovplyvnil spôsobom, akým si to nedokážete predstaviť a viacerí ste mi aj potvrdili, že vás prinútil premýšľať o veciach. Skúsme preto spolu vybudovať moderný server pre slušných hráčov a pomôcť tak aj nasledujúcej generácii.

Dúfam, že som vás týmto príspevkom veľmi neunavil, avšak mal som vnútornú potrebu ozrejmiť, v akom stave je server a že určite nezaháľame a snažíme sa ísť ďalej. Za akúkoľvek pomoc vám všetkým vopred ďakujeme.

~Kamzík~

 



Ak máte náš server radi a chcete, aby fungoval kvalitne aj naďalej, máte možnosť ho finančne podporiť! Urobiť tak môžete v DONATING SEKCII,  prípadne nám môžete prispieť na kávu či prášky na upokojenie (Boh je nám svedkom, že tie prášky v niektorých prípadoch na serveri potrebujeme :))

Za všetku vašu podporu vyslovujeme úprimné – Pán Boh zaplať!