Leto 2024 – Nové hlasovanie a hlasovací mob!

Sme nadšení, že môžeme oznámiť príchod nového hlasovacieho moba na server MidasCraft! Tento letný update prináša do nášho sveta vzrušujúceho a jedinečného tvora – vydru riečnu. Tento rozkošný a užitočný mob bude dostupný výhradne prostredníctvom hlasovania za server počas letných mesiacov 2024.

Vydra riečna je naozaj zvieratko, ktoré si na prvý pohľad zamilujete. Nielneže krásne vyzerá, ale ak na ňu kliknete pravým tlačidlo myši, dokáže aj rôzne kúsky. Myslíte si, že by bola vhodná do vašej zbierky? Nuž, stačí iba hlasovať za náš server! 🙂


Ako získať Vydru riečnu

Získanie vydry však nie je len tak! Vyžaduje si to vašu účasť a zapojenie sa do hlasovania za náš server MidasCraft na hlasovacích portáloch. Hlasovaním môžete získať špeciálne strieborné mince, ktoré vás priblížia k tomuto vytúženému spoločníkovi. Každý hlas sa počíta, a čím aktívnejší ste, tým vyššie sú vaše šance na získanie Vydry. Ako Vydra vyzerá, si môžete pozrieť na /warp VoteMob. (pozn. ak vidíte, len horsearmor, je potrebné, aby ste si povolili serverový resourcepack a mali optimálne verziu 1.20.4.)

Upozornenie: Pozor – oproti iným obdobiam je z dôvodu veľkej vzácnosti vydry riečnej zvýšená aj jej cena za hlasovanie!


Prečo práve Vydra riečna?

Na našom serveri sme vždy podporovali ochranu prírody a krajiny. Aj keď je tá teraz v podmienkach Slovenskej republiky v neskutočnej defenzíve , snažíme sa prostredníctvom našich serverov v zahraničí propagovať dôležitosť ochrany tohto vzácneho a ohrozeného druhu, ktorý si , dúfame, zamilujete, rovnako ako aj my.

Niečo málo o Vydre riečnej:

Vydra riečna (Lutra lutra) je vodný cicavec patriaci do čeľade lasicovitých (Mustelidae). Je rozšírená v celej Európe, Ázii a časti severnej Afriky. Vydra riečna je vynikajúco prispôsobená životu vo vode, má štíhle telo, silné nohy s plávacími blanami a hustú nepremokavú srsť, ktorá ju chráni pred chladom. V minulosti boli vydry veľmi postihnuté znečistením riek a jazier chemickými látkami, ktoré ovplyvňovali ich zdravie a reprodukciu. Vydry boli lovené pre svoju cennú kožušinu a preto, že boli považované za konkurentov rybárov.

Vydra riečna hrá dôležitú úlohu v ekosystéme. Ako vrcholový predátor pomáha udržiavať rovnováhu v počtoch rýb, čo prispieva k zdravému vodnému ekosystému. Prítomnosť vydry v rieke alebo jazere často signalizuje dobrú kvalitu vody, pretože vydry sú citlivé na znečistenie a potrebujú čisté vody na prežitie. Vydry prispievajú k biodiverzite tým, že udržiavajú rôznorodosť druhov vo svojom prostredí.

Zdroje: International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List, European Otter Research and Conservation Programmes, National Geographic, WWF (World Wildlife Fund)


Staňte sa Súčasťou Legendy

Nezmeškajte šancu získať túto unikátnu a vzácnu vydru riečnu. Hlasujte za MidasCraft, zbierajte tokeny a užite si leto plné dobrodružstva s vaším novým vodným priateľom. Na koniec, nezabudnite sledovať aktualizácie servera MidasCraft, aby ste nezmeškali žiadne novinky alebo špeciálne udalosti.



Ak máte náš server radi a chcete, aby fungoval kvalitne aj naďalej, máte možnosť ho finančne podporiť! Urobiť tak môžete v DONATING SEKCII,  prípadne nám môžete prispieť na kávu či prášky na upokojenie (Boh je nám svedkom, že tie prášky v niektorých prípadoch na serveri potrebujeme :))

Za všetku vašu podporu vyslovujeme úprimné – Pán Boh zaplať!