Update na verziu 1.20j – Proxy & Bugfix update

S aktualizáciami serveru sa nám tak trochu roztrhlo vrece a to sú dobré správy pre našich hráčov! Tento update je súčasťou komplexnej modernizácie nášho serveru a prináša tak pomerne kľúčový update proxy serveru.


Prečo sme zmenili proxy server?

Vždy sa snažíme poskytovať našim hráčom ten najlepší herný zážitok a to zahŕňa aj zabezpečenie servera a jeho kompatibility s najnovšími verziami hry. Z tohto dôvodu sme sa s ťažkým srdcom museli rozlúčiť s proxy systémom Waterfall a prejsť na moderný systém Velocity.

Waterfall, hoci bol v minulosti spoľahlivý, už nedokázal splniť naše požiadavky na bezpečnosť a kompatibilitu s najnovšími verziami Minecraftu. Nový systém Velocity ponúka viacero vylepšení, vrátane:

  • Zvýšená bezpečnosť: Velocity má robustné bezpečnostné funkcie, ktoré chránia váš herný server pred hackermi a inými online hrozbami.
  • Podpora novších verzií: Velocity je kompatibilný s najnovšími verziami hry, takže si môžete byť istí, že vždy budete mať prístup k najnovším funkciám a obsahu. Naopak, staršie verzie prestanú byť v dôsledku prechodu na Velocity podporované z bezpečnostných dôvodov.
  • Zvýšený výkon: Velocity je optimalizovaný pre vysoký výkon, takže si môžete užiť plynulé hranie bez oneskorenia.
  • Vylepšená stabilita: Velocity je stabilný a spoľahlivý systém, ktorý minimalizuje výpadky a chyby.

Je pravdou, že v dôsledku Velocity sa budeme musieť zbaviť aj niektorých našich obľúbených funkcií, ktoré sme dlhé roky využívali, ale túto zmenu hráči nepocítia až v tak veľkom rozsahu.

Prechod na Velocity bol náročný proces, ale sme presvedčení, že to bolo v konečnom dôsledku správne rozhodnutie. Vďaka Velocity môžeme našim hráčom ponúknuť bezpečnejší, spoľahlivejší a zábavnejší herný zážitok.

Upozornenie: Je veľmi kľúčové, aby ste v prípade, že narazíte na nejaký problém, aby ste ho bezodkladne hlásili cez Discord ticket, aby sme ho mohli čím skôr vyriešiť. Je možné, že pri tak dôležitom update sa niektoré veci môžu pokaziť.


Global Update

  • Novinka: Pridaná podpora pripojenia z verzie 1.20.6.
  • Novinka: Došlo k výmene zastaralého Bungeecord serveru za nový a moderný Velocity server.
  • Novinka: Bola ukončená spätná podpora verzií minecraftu. Verzie od 1.12.2 až po 1.16.4 nie sú na serveri už viac podporované. Podporované verzie sú 1.16.5 a vyššie.
  • Aktualizácia: Došlo k aktualizácii webu a bola úplne odstránená sekcia RPG aj jeho jednotlivé prvky. V budúcnosti bude nahradené ďalšími hernými servermi.
  • Aktualizácia: Došlo k vyčisteniu permissions systému od permisií, ktoré boli určené výhradne pre RPG server.
  • Aktualizácia: Do Admin siene slávy na vstupnom lobby boli pridaní bývalí členovi ateamu.
  • Oprava chyby: Na lobby serveri sa čas od času zjavoval obchodník Vandering Traderer. Po novom by k jeho spawnovaniu už nemalo dochádzať.

RPG Server

  • End-Of-Life: Dňa 28.04.2024 došlo k trvalému vypnutiu RPG serveru v rámci nášho systému. Server je pre hráčov už trvalo nedostupný.

Survival Server

  • Novinka: V prístave na Spawne bol v lokalite lode do Tripolisu pridaný hologram, ktorý vysvetľuje na čo je loď do Tripolisu určená.
  • Novinka: V rámci testovania a modernizovania serveru sme upravili fonty prefixov pri Záhadách, reakciách a baterke. V prípade, že sa hráčom budú tieto fonty páčiť, vieme ich aplikovať
  • Aktualizácia: Došlo k zmene pravidla. “[19] Hráč, ktorý nedovŕšil 18 rokov a chce využívať herný “Alkohol” prehlasuje, že tak koná so súhlasom rodiča. Hráč môže túto funkciu využívať medzi 19:00 – 06:00. V prípade nadmerného požitia alkoholických nápojov má člen ateamu právo umiestniť dotknutú osobu do jailu na dobu 30 minút a to aj opakovane.
  • Aktualizácia: Došlo k prehodeniu questov z lokálneho úložiska na databázové úložisko pre lepšiu úschovu dát a menšie problémy pri ich spracovaní.
  • Oprava chyby: Bola opravená chyba pri ktorej sa v AFK zóne pri afkovaní nad 1 hodinu nepridával hráčom viac ako 1 kľúč. Za každú hodinu afkovania teraz dostanú 1 kľúč.
  • Oprava chyby: Do jednotlivých kitov boli pridané informácie do chatu, že ich hráč obdržal.
  • Oprava chyby: V Doloch Midapolisu sa dali na začiatku eventu búrať steny. Táto chyba bola opravená.

Ak máte náš server radi a chcete, aby fungoval kvalitne aj naďalej, máte možnosť ho finančne podporiť! Urobiť tak môžete v DONATING SEKCII,  prípadne nám môžete prispieť na kávu či prášky na upokojenie (Boh je nám svedkom, že tie prášky v niektorých prípadoch na serveri potrebujeme :))

Za všetku vašu podporu vyslovujeme úprimné – Pán Boh zaplať!

Kamzík

Recent Posts

[EVENT] Poklad Minotaura

A máme tu nový hlasovací event, ktorý v praxi znamená, že sme pre Vás pripravili…

20 hodín ago

Update na verziu 1.20k – “3B”update

Opäť sme si niečo "zamakali" a prinášame vám nový update. Popri tom, ako pracujeme na…

3 dni ago

Nábor na Helpera [03.05.2024 – 01.06.2024]

Keďže aktuálne pracujeme na viacerých projektoch, ktoré pre vás pripravujeme v najbližších týždňoch a mesiacoch,…

2 týždne ago

Update na verziu 1.20i – 1.20.5 Compatibility Update & Vote update

Ako sme sľúbili, prinášame vám hneď niekoľko dní po Tripolis update tzv. Compatibility update. Ten…

3 týždne ago

Update na verziu 1.20h – Tripolis & RPG Farewell Update

Prinášame Vám dlho očakávaný update pre Survival server - Tripolis Update, ktorý so sebou prináša…

4 týždne ago

Objavte nové mesačné hlasovacie odmeny!

Good news everyone! Máme pre vás vzrušujúce novinky! Od 1. apríla 2024 prinášame zásadné zmeny…

2 mesiace ago